Nieuws – Huisartsenpraktijk Zweeloo – Zweeloo
Een samenwerkingsverband van 6 (apotheekhoudende) huisartsenpraktijken
Spoed 0591-371221, OPTIE 1
Huisarts: Mulder
Huisartsenpraktijk Zweeloo
Marktstraat 2
7851AB Zweeloo

Nieuws

Gebruik je medicatie? De zon kan invloed hebben op bijwerkingen

Publicatiedatum: 03-05-2024

De zon is onze vriend en vijand. Met de juiste voorbereidingen zijn zonnestralen supergezond voor ons lijf. Maar niet voor niets blijven experts hameren op het belang van goed insmeren. Nóg belangrijker wordt insmeren wanneer je medicatie gebruikt. Welke invloed heeft de zon op de bijwerkingen van medicijnen?

Lees verder over 'Gebruik je medicatie? De zon kan invloed hebben op bijwerkingen' op gezondnu.nl

Coronavirus: actuele adviezen van Thuisarts.nl

Wat te doen als u klachten of vragen heeft over het coronavirus? Lees hier de laatste adviezen van Thuisarts.nl over het coronavirus.

Lees meer:

https://www.thuisarts.nl/nieuw-coronavirus

De voordelen van voedingssupplementen op een rijtje

Om gezond te blijven is het belangrijk dat ons lichaam dagelijks voldoende vitamines en mineralen binnenkrijgt. De juiste voeding kan jou hier een handje bij helpen. Helaas krijgt lang niet iedereen voldoende vitamines en mineralen binnen. Geldt dit ook voor jou? Dan ben je vatbaarder voor ziektes. Overweeg in dat geval voedingssupplementen te gebruiken. Als je hier niet bekend mee bent, begin je er ongetwijfeld niet zomaar aan. Daarom zetten wij in deze tekst de voordelen van voedingssupplementen op een rijtje.

Lees het hele artikel op >> Nationalezorggids.nl

Publicatiedatum: 22-12-2021

Leefstijlfactoren spelen een rol bij het voorkómen of uitstellen van dementie

Het voorkomen van ernstig overgewicht op middelbare leeftijd, stoppen met roken en het stimuleren van cognitieve en sociale activiteiten zijn beïnvloedbare leefstijlfactoren die dementie kunnen voorkómen of uitstellen. Andere beïnvloedbare factoren zijn het aanmoedigen van het volgen van een goede opleiding en het behandelen van een hoge bloeddruk door leefstijlveranderingen en/of medicatie. Dit blijkt uit een literatuuronderzoek van het RIVM, zo meldt het instituut.

Lees het hele artikel op >> Nationalezorggids.nl

Publicatiedatum: 01-11-2021

Alternatief mammogram maakt borstonderzoek pijnloos

Het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC) gaat als eerste ziekenhuis in Nederland onderzoek doen met Mamma CT als vervanging van het mammogram. Met de nieuwe Mamma CT kunnen op een veel comfortabelere manier afbeeldingen van het borstweefsel worden gemaakt, bijvoorbeeld voor de screening op borstkanker. Volgens radiologen is dit onder andere een uitkomst voor vrouwen voor wie mammografie te pijnlijk is. Op 12 oktober is het apparaat in gebruik genomen. Dit meldt het LUMC.

Lees het hele artikel op >> Nationalezorggids.nl

Publicatiedatum: 14-10-2021